Pediatria dels Perineus
Tornar

Comunicat a les famílies sobre l’alerta generada en relació a les possibles complicacions del SARS-CoV-2 en la població pediàtrica.

28/04/2020

Comunicat a les famílies sobre l’alerta generada en relació a les possibles complicacions del SARS-CoV-2 en la població pediàtrica.

 

Benvolgudes famílies,

En les últimes setmanes, han arribat notícies d’un augment de casos excepcionals en infants que presenten una clínica similar a dos entitats clíniques ben conegudes pels pediatres: la síndrome del shock tòxic i la malaltia de Kawasaki, que, en algunes ocasions, poden ser greus. No tenim evidència, encara, que pugui estar relacionat directament amb el SARS-CoV-2.

Els pediatres som bons coneixedors d’aquestes patologies que van lligades a una resposta inflamatòria secundària a infeccions bacterianes, víriques o de causa desconeguda. No és coneix exactament quin és el mecanisme que provoca aquesta resposta ni si pot aparèixer en el context d’una infecció per coronavirus.

Davant de l’aparició d’aquests quadres clínics, volem transmetre un missatge de calma i tranquil·litat a les famílies:

1- El document que s’ha difós per les xarxes de l’Asociación Española de Pediatria està ja publicat a la seva web (per professionals i per famílies). És un recordatori i actualització del que es va veient ens els diferents centres hospitalaris a nivell estatal, i no fa res més que confirmar que les xarxes sentinelles funcionen.

2- En aquests moments, l’afectació pediàtrica no ha variat de manera significativa i seguim insistint que, en la majoria dels casos, el SARS-CoV-2 quan afecta als nens ho fa amb molt poca simptomatologia i en la majoria de les ocasions no es presenten complicacions.

3- Els pediatres estem assabentats de les complicacions que qualsevol virasis o altres infeccions poden provocar als infants, per això fem seguiment telefònic o presencial si cal, a tots els nens que així ho requereixin. Ho fem ara en la pandèmia SARS-CoV-2 i sempre en la nostra pràtica assistencial habitual, gràcies al model pediàtric de l’atenció primària.

4- Podeu accedir via telemàtica per gestionar les vostres consultes al vostre equip d’atenció primària, davant de qualsevol dubte, ens teniu a la vostra disposició i al vostre costat.

5- Tant els dispositius d’Atenció Primària Pediàtrica, d’Urgències Pediàtriques hospitalàries com les Unitats de Cures Intensives Pediàtriques estan sense problemes d’ocupació excessiva.

6- Des de la nostra Societat es manté un contacte continuat amb el Departament de Salut, el Servei Català de salut i la resta d’organitzacions sanitàries del país a fi d’assegurar el flux d’informació sobre la situació, dia a dia.

 

Junta Directiva

Societat Catalana de Pediatria

Barcelona, 28 d’abril de 2020

Comparteix

Notícies relacionades

cross