Pediatria dels Perineus
Tornar

Dia mundial de la Salut  Mental

10/10/2022

Aquest 10 d’octubre es celebra  el dia mundial de la Salut  Mental,  jornada que sota el paraigües de la OMS,  te  l’objectiu de conscienciar de la necessitat de benestar emocional i salut mental de totes les persones com una prioritat global . Enguany es posa atenció l’àmbit de la salut comunitària i  de la necessitat d’atenció en salut mental des de la 1era infància.  

A Catalunya sota el lema “Som comunitat fem Salut Mental “ es posa en valor el moviment associatiu de Catalunya i la necessitat de desenvolupar un  model de salut comunitària de qualitat, que integri tot el  potencial per generar salut que té el teixit associatiu.   

Per altra banda, des de la Federació Mundial per la Salut Mental,  es posa de manifest la vulnerabilitat per a patir problemes de salut mental dels infants, adolescents i  joves. Sota el lema “Per el dret a créixer en Benestar” , es destaca la importància de potenciar  la cura i la protecció de  la salut mental des de que naixem.  

Les Referents de Benestar Emocional Comunitari de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran han elaborat el Decàleg de Benestar Emocional

Comparteix

Notícies relacionades

cross