Pediatria dels Perineus
Tornar

INMUNITZACIÓ CONTRA EL VIRUS RESPIRATORI SINCITIAL (VRS)

28/09/2023

Durant el mes d’octubre s’iniciarà a tot Catalunya una campanya d’inmunització passiva del Virus Respiratori Sincitial. Aquest virus, més conegut com a VRS, és un dels principals causants d’infeccions de vies respiratòries inferiors (IVRI), bronquiolitis i pneumònies en els menors de 2 anys.

Els candidats a rebre aquesta inmunnització seran els nens nascuts a partir de l’1 d’abril de 2023 i es durà a terme en el Centre d'Atenció Primària (CAP) de referència i se us avisarà telèfonicament. En el cas dels nadons que neixin a partir de l’octubre se’ls administrarà a l’hospital abans de l’alta. Així doncs, tots els nadons de 0-6 mesos a l’inici de l’època de risc en què circula el VRS (d’octubre a març) estaran ben inmunitzats.

Aquí sota us deixem una infografía resum sobre la campaña que es durà a terme i també un enllaç on trobareu de forma més extensa tota la información en referència al VRS i el Nirsevimab (que és el nom del fàrmac que es farà servir) en forma de Preguntes Freqüents (FAQS).

Qualsevol dubte que tingueu us podeu posar en contacte amb els professionals del servei de pediatria del CAP.

Preguntes Freqüents (FAQS)

Comparteix

Notícies relacionades

cross